Hanya yang muda sahaja boleh mendengar bunyi ini…

Percaya atau tidak ?,  bunyi ini hanya dapat didengari oleh orang yang berumur 25 tahun ke bawah shj, yang mempunyai frekuensi antara  18KHz – 20KHz. Bunyi ini disebut sebagai The Mosquito atau Mosquito alarm. Boleh test kat parents atau abang ke kakak ataupun mereka2 yang berumur lebih dari 25 tahun.. klik video di bawah untuk mendengar….

Advertisements

Unblock website yang diblock

Salam,

Nih ada sedikit tutorial untuk dikongsikan ….dan hanya boleh pakai kat streamyx……..dan thanks pada pak cik google..dan blogger2 yang x kedekut ilmu…

1) Mula – mula kita buka open network and sharing center

2) Selepas itu klik change adapter setting yang ada di sebelah kiri tu

3) Then, right-click pada network yang sedang digunakan, kemudian klik pada   properties

\

4) dan seterusnya pergi ke properties bagi Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)

5) Isikan pada DNS server addresses yang manual

Open DNS      :       Preferred DNS: 208.67.222.222

Alternate DNS: 208.67.220.220

OR

GOOGLE DNS  :       Preferred DNS: 8.8.8.8

Alternate DNS: 8.8.4.4

Terpulang untuk menggunakan Open DNS atau Google DNS…(kalau ada network lain yg blom ditry tu…bolehlah try, kalauuu boleh…..)

semoga bermanfaat…

Petua Hilangkan Kanser Tekak

Salam, untuk post terbaru ni aku nak kongsikan sedikit petua yang aku dapat dari seorang aunty ni (katanya dulu dia pengidap kanser tekak dah parah), dia dapat petua ni dari orang asli, katanya lagi ” ini petua u boleh kasi ajar olang lain ha”…..

1. 10 ulas bawang putih hitam

2. 10 batang serai

3. 10 ulas kunyit (yang kecik)

ketiga3 bahan tersebut dikisar dan ditumis (masak dengan sayur atau ayam atau lain2, dan jadikan sebagai lauk untuk makan) ….amalkan setiap hari, nak sembuh mmg ambil masa sedikit, ……. terpulang pada sesiapa hendak amalkan ….semoga bermanfaat…..

Kebenaran Islam menurut pandangan Glenn Beck

Siapakah Glenn Beck? Beliau merupakan seorang pengacara dan penganalisis politik dan isu semasa. Beliau banyak membicarakan tentang Islam dalam program TV nya. Video di bawah ni menunjukkan beliau sedang membuat perbandingan dunia Islam dengan negara2 kuasa besar yang lain. Belia menyatakan kekuatan pada Islam adalah terletak pada faith , beliau nampak kebenaran tapi hati susah untuk menerima. They believe in something…

Indahnya Cinta

Berikut adalah sajak hasil nukilan aku sendiri….walaupun tak sehebat mana tapi aku puas berkarya ( ceh cakap cam artis)…kalu cikgu bm masa spm aku baca ni …mesti dia kecewa…kah kah

Rasa selama mana ku pendam,

Apalagi berapa batu dikira jauhnya,

diriku ini dihiris perasaan sendiri,

disisi lain bagaikan langit tanpa bintang,

bintang yang berhenti bersinar,

lukisan yang tidak akan pudar selamanya…

Hala cinta yang samar,

Berangkai kasih dalam diam,

Perasaan pedih yang tidak akan hilang,

Kelak akan tahu di mana baiknya…….